Pitanje:
Kako u Stargateu možete imati ishodišnu točku sa samo jednom koordinatom?
Jorge Castro
2011-01-18 02:23:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prema ovom grafikonu kada birate vrata, ne govorite mu samo kamo ići, već i odakle dolazite:

alt text

(Izvor: Wikipedia)

Oduvijek sam se pitao, ne bi li i ishodište zahtijevalo 6 simbola? Za one koji nisu upoznati s adresama zvjezdanih vrata, ovaj članak popunit će vas.

Evo kanonskog članka o samim Zvjezdanim vratima.

zašto ne bi moglo biti pet? x-x, y-y, P? ako se simboli odnose na zviježđa, netko bi pomislio da bi takav napredni dio tehnologije mogao nadoknaditi kada dva segmenta koja izgledaju kao da prelaze na noćnom nebu zapravo ne. mogli biste to učiniti s četiri, uključujući složeniju matematiku, ali to bi onemogućilo gledanje u nebo. imalo bi smisla, međutim, prvo navesti kako vjerujem da 7 simbola djeluje od i do zemlje: x-x, y-y, z-z, c; na redovnim DHD-ima, rekao bih da neoznačeni kristalni kristal uvijek treba biti ishodište, jer da ste bili
Osamnaest odgovori:
#1
+48
Goran Jovic
2011-01-18 02:36:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U pravu ste. Ako se radi o šesteroznamenkastoj adresi, tada bi i ishodište moralo biti zapisano sa šest znamenki.

Ali, čini se da se jedan simbol odnosi na Zemlju: enter image description here

Također, prema:

Ovaj simbol je jedinstven za planeta Zemlja. U filmu ga dr. Jackson tumači kao predstavljanje Sunca nad vrhom piramide. Za ostale planete se opisuje da imaju svoje jedinstvene simbole podrijetla.

Izvor: Wikipedia

To bi značilo da postoji simbol za svaki pojedini planet.

Međutim, dio koji najmanje ima smisla jest da na bilo kojoj od zvjezdanih vrata svaka veza s drugom zahtijeva biranje adrese koja uvijek završava istim simbolom. Jedine važeće adrese birane sa Zemlje, stoga moraju završiti simbolom Piramida. Mislim, kakva je to upotrebljivost :) Ako je uvijek ista, ne bi li to trebalo popraviti, umjesto da zahtijevaju da je korisnici biraju iznova i iznova.

U internetskom smislu, pretpostavljam da to znači da koriste [usmjeravanje izvora] (http://en.wikipedia.org/wiki/Source_routing)? To je nekad bilo uobičajeno za neke [ne-internetske e-adrese] (http://en.wikipedia.org/wiki/UUCP#Bang_path).
Možda se, budući da se vrata mogu pomaknuti, koriste simbol zatvaranja da bi se obratili izvornoj točki, umjesto da imaju fiksnu izvornu točku po vratima.
@13Tazer31: To bi bilo najbliže objašnjenju. Ali, poprilično sam siguran da se sjećam da su vrata ionako morali kalibrirati nakon što su ih premjestili.
@13Tazer31: i tako naletite na besmislice ciljanja točke u svemiru, budući da će se taj planet kretati oko svoje zvijezde, a zatim oko galaksije, a galaksija oko svemira.
@DampeS8N: Osim ako model koji su koristili za mapiranje svemira nije tipični 3D koordinatni sustav koji koristimo. Korištenjem radijalnog pristupa, uključujući brzinu i ubrzanje, kao i uključivanje vremena (s dodatnom varijablom za širenje svemira) u model, možda će biti moguće odrediti ishodišnu točku.
Prema [SG wikia] (http://stargate.wikia.com/wiki/Stargate) ishodište je jedinstveno za njegova Zvjezdana vrata, tako da je više njegov identifikacijski glif. Analogija završnog signala (\ 0 u nizu bi također bila cool;) je dobra. Zašto koristiti: zaštita djece! O 6 koordinata, postojala bi neka moguća objašnjenja: 1) 3 simbola opisuju sektor ili položaj sunca, 3 simbola predstavljaju uobičajeno mjesto vrata u ovom sektoru / sustavu. 2) 2 simbola vrijede kao jedna koordinata (usporedite 0-99 do 0-9), 3) Ne mogu se sjetiti epizode, ali čini se da su i adrese naziv vrata.
Ovo je najbliži odgovor koji za mene ima smisla. Zahvaljujem svima koji su me podsjetili na kapije koje treba ponovno kalibrirati, a scope_creeps spominje crvotočinu koja ne mora mariti za Eukledijanov prostor zvuči dobro. Hvala svima!
Možda pokušavamo previše pročitati u shemi adresiranja? Izvorni film imao je prilično ograničen niz ploaneta / vrata, pa posjedovanje jedinstvenog simbola (poput Kineza imaju znakove riječi) za svaki svijet ne bi trebao predstavljati veliki problem. Zatim, kada je serijalizirana u dugotrajnu TV emisiju, serija je prerasla adresiranje. Shema adresiranja zapravo nikada nije imala nikakav fizički smisao. To je samo uređaj koji omogućava likovima da odlaze na zanimljiva mjesta ...
Po toj logici, ne bi li svaka od šest točaka markera također trebala svojih šest bodova, i tako dalje ad infinitum? Ako su stvarni položaji šest oznaka u stvarnom svijetu, zašto jednostavno nisu tako programirali na mjestu odredišta? Jedan gumb: odredište?
Kasnije u franšizi otkrivaju 8 i 9 znamenkaste adrese ulaza. Imati "početnu točku" kao završni znak vjerojatno je neophodno da bi se naznačilo "Završio sam s biranjem".
@keithjgrant: sigurno tipka 'enter' (velika crvena u neredu DHD-a ili ekvivalent) čini ovo ...?
@MarkEmbling DHD i Zvjezdana vrata su zasebne jedinice, veliki crveni gumb "Enter" vjerojatno je bio samo za DHD (poput znaka ^ D), dok je ishodište bilo završni znak za sama Zvjezdana vrata (poput \ 0 znakova).
@Izkata To bi imalo smisla, ali nema razloga da se gumb ne bi mogao pojaviti i na završnom "znaku" za PoO. Svakako bi to bilo bolje korisničko iskustvo ... zahtijevalo bi od Gatea da DHD-u zna koji je odgovarajući znak, ali mi ionako znamo da postoji dvosmjerna komunikacija (kodovi statusa / pogreške itd.).
Možda se razlikuju za svaku zvjezdana vrata kako bi putnike spriječili da se izgube. kao, svaka struktura parkiranja u mom gradu izgleda manje-više isto, ali izlaz za pješake obojen je u drugu primarnu boju samo da vam pomogne u trkanju ako ste u krivu. Dakle, kad putujete kroz zvjezdana vrata i pitate se gdje ste parkirali skakač za lokvu, mogli biste se sjetiti tog jedinstvenog simbola koji ste morali utipkati da bi vas podsjetio.
Mala mana s ovim odgovorom.Kad wikipedia kaže "Opisani su drugi planeti koji imaju svoje jedinstvene simbole podrijetla."to ne znači da 39 simbola koji se koriste na Zemljinim vratima predstavljaju različite planete, to znači da je simbol porijekla svakog planeta različit.39 simbola sastoji se od 1 izvornog simbola (različitog za svaki planet) i 38 simbola koji se odnose na zviježđa u Mliječnom putu.
#2
+38
user48
2011-01-18 04:46:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedino razumno rješenje je da je ovaj simbol "terminator" koji omogućuje biranje adresa većih od sedam, a koristi se za putovanje do Atlantide ili Sudbine - inače je čisto suvišan, jer izgleda da sva vrata znaju svoje mjesto ( čini se da ih nakon preseljenja moraju "kalibrirati" i mogu ih poslati na udaljena vrata.

O problemu jedinstvenosti, u teoriji se ti simboli ne odnose na pojedine planete, već na cijela područja galaksije (" zviježđa ") - na ovaj način bi svi planeti u blizini Zemlje trebali imati isti simbol podrijetla.

Drugi je problem zašto treba 6 simbola za lociranje planeta; u 3D prostoru potrebne su samo 2 točke da bi se u potpunosti definirale dvije crte koje se križaju u jednoj točki, pa bi udaljenoj adresi trebala samo 4 simbola.

Napokon, najjači problem cijelog ovog sustava adresiranja je taj što neučinkovit i nestabilan; 36 točaka je malo za očekivati ​​da će uvijek biti moguće opisati koordinate planeta u ovom sustavu. Dakle, iako galaksije također nisu statične, adrese bi vrlo brzo postale nevaljane ili bi se (srećom) promijenile.

Razmišljao sam i o liku terminatora. Dobra analogija bila bi tipka Enter. Ipak, postojanje različitog simbola tipke Enter na svim zvjezdanim vratima zapravo ne mijenja problem upotrebljivosti.
Umjesto '\ 0' ;-) Pa, SG je definitivno jedna od najnelogičnijih i najkonsistentnijih emisija, a još je gore što je ovaj sustav biranja eklatantan wannabe.
Oh, '\ 0' je puno bolja analogija.
ne, simbol nije jedinstven za neko područje, već jedinstven za sama zvjezdana vrata! detalje potražite u mom odgovoru.
Vrata prilagođavaju svoje koordinatne adrese nakon povezivanja s drugim vratima.
Ne razumijem kako su za lociranje točke u 3D prostoru potrebne samo dvije linije.
@ThomBrannan Računajte ili uzmite dva štapa i uvjerite se sami. Dvije crte u 3D-u mogu imati samo beskonačnost (kada se preklapaju), nulu (obično sve nevažeće adrese) ili jednu presječnu točku.
Nije li to ipak zanemarivanje treće dimenzije? Ako mi linija prolazi preko poda, a linija okomito nanizana od zida do zida, nikada se neće dodirnuti bez reference Z osi koja će ih spojiti.
@ThomBrannan Ne; treća dimenzija otežava pronalaženje linija koje se sijeku, ali kad to učine, definiraju je jednako dobro kao u 2D.
Mislim da se moram i dalje ne slagati. Koristeći moj gornji primjer, s linijama na podu i od zida do zida, jedini način na koji bih ih vidio da se presijecaju je ako rotiram svoju sobu duž svog POV-a, do određene crte na Z osi od poda do stropa kako bih dobio točnu točku koju želim. Ili, ako letim i želim pronaći onu određenu točku gdje se dvije crte križaju, to bi bio moj kut prilaska. N'est-ce pas?
@ThomBrannan Ne radi se o optičkom sjecištu već o onom fizičkom (tj. Točki koja leži na obje crte - poput [ovdje] (http://imgur.com/SzRV0)). I opet, u vašem se primjeru linije ne sijeku, pa je to samo neispravna adresa.
@mbq: Ako ste u pravu, zaradili ste 200 USD. Ured moje tvrtke nalazi se u Houstonu, TX, duž I-10 na nadmorskoj visini od sedamdeset i dva metra. To bi trebalo biti dovoljno lako pronaći bez treće linije, zar ne? Dođi i uzmi.
@ThomBrannan Ovdje se ne radi o kartezijanskim koordinatama, već o lociranju točke pomoću poznatih položaja drugih točaka. U bilo kojoj dimenziji većoj od 1 crte definirane su 2 točke koje leže na njoj. I dvije neidentične crte mogu imati najviše jedno sjecište. Dakle, potrebne su 4 uređene točke (simboli vrata) da bi se definirale 2 crte koje mogu definirati 1 presječnu točku.
@mbq Dakle, raščlanite ono što sam rekao. Moj je ured prihvatna Zvjezdana vrata, ciljna točka. Moja prva "linija" je preko Houstona, duž I-10 od istoka prema zapadu, a moja druga "linija" je od temelja, sedamdeset i dva metra. Stvarna, fizička točka na kojoj se sijeku I gdje postoji vaših 200 dolara, u potpunosti ovisi o trećoj osi, "liniji" poprečne ulice.
Mislim da nas odbacuje prva kocka nacrtana u filmu, gdje Daniel crta tri uredne crte koje se sijeku. Ali on je LINGVISTAR. Ono što sam već rekao, a za koje ste rekli da se ne računaju jer je riječ o optičkom raskrižju, uzmite u obzir i ostatak. Ako stazu Zvjezdana vrata tretirate kao kut približavanja, trebaju vam sve tri linije da biste pronašli pravo područje prostora, jer se linije napravljene povezivanjem sazviježđa ne podudaraju tako lijepo kao što su nacrtane na bijeloj ploči.
@ThomBrannan Opet se radi o stvarnim linijama, a ne o "crtama" - još uvijek razmišljate o adresiranju pomoću koordinata, koje koriste tri ravnine normalne na versere i njihovo sjecište. Dodavanje trećeg retka neće donijeti nikakve informacije i samo će smanjiti vjerojatnost da se presijeku u jednoj točki. U svakom slučaju, poanta mog posta je da je ovaj sustav pretjerano smeće: terminator je suvišan, a opis cilja užasno rastrošan, ne garantira da će raditi i nestabilan.
@mbq Složit ću se da, ako se na tom mjestu susreću dvije 3D linije, ne trebaju vam tri. Gledajući kako se rješavaju Zvjezdana vrata, ta su svemirska područja ogromna, staze koje čine zviježđa. A grafički prikaz putovanja kroz vrata u filmu ima put uvijanja i zavoja, zbog čega mislim da se prva dva retka doista ne sijeku, već je treći redak potreban za prilazni vektor. Opet, mislim da nas je zbunio prvi crtež kako to funkcionira u filmu.
@mbq Iako dr. Jackson opisuje sustav kao da koristi presjek 6 točaka za opis odredišta, stvarni detalji znaju da sugerira da to nije slučaj. Ako ćemo to logički analizirati, znamo da za sve zadane zvjezdane vrata neće postojati 4 druge točke (čiji je skup 39 zviježđa) koje se sijeku na tim mjestima u svemiru. Stoga nema smisla da se koordinate zvjezdanih vrata odnose na njihovo sjecište.
@mbq Jedina logična mogućnost je da kombinacija simbola stvara jedinstveni skup izlaza, koji u kombinaciji s formulama za prilagodbu ugrađenim u DHD rezultiraju samo jednim jedinstvenim pogotkom. Puno je vjerojatnije da je odabrano 39 zviježđa jer je taj skup, u kombinaciji s DHD formulama, u stanju stvoriti jedinstvenu kombinaciju za sve zvjezdane sustave.
#3
+28
user1027
2011-03-08 02:13:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U originalnom filmu postoje samo 2 Zvjezdana vrata, jedna na Zemlji i jedna na Abydosu. U seriji su proširili koncept tako da imaju mnoga Zvjezdana vrata u mreži. Kao takva, mnoga objašnjenja za to nisu u filmu, već su iz raznih epizoda SG-1. Pokušat ću navesti izvore. Također ću razgovarati samo o vratima Mliječne staze, jer su to ona s kojima se SG-1 bavi, odakle potječe velika većina našeg detaljnog znanja o sustavu Zvjezdanih vrata.

Način to biranje za vrata Zemlje funkcionira ako biraju 6-znamenkastu adresu za udaljena vrata i završavaju simbolom Točka ishodišta. To je bilo problem u filmu jer se na Zvjezdanim vratima nalazi 39 simbola ( veza) i pokušavali su nasumično birati broj. Pod pretpostavkom da su uopće znali da je potrebno samo 7, to je još uvijek otprilike 39 ^ 7 kombinacija biranja koje bi morali isprobati. Kako postoji 9 ševrona (mjesta na kojima možete zaključati simbol), to u početku ne bi bilo jasno.

Simboli su izvedeni iz zviježđa na nebu na Zemlji. Svaka od njih odgovara točkama u 3D prostoru, pa da biste nazvali vrata, morate znati kojih se 6 točaka nalazi oko vašeg odredišta. Možete i nabaviti telefonski imenik s popisom važećih adresa odredišta, kako je to djelovalo Stargate Command. Pronašli su popis ranije valjanih adresa s Abydosa ( veza) i počeli ih testirati kako bi pronašli koje su još uvijek valjane. To im je omogućilo planete za istraživanje izuzetno povoljno tjedno. Nakon što je slučajno naišao na Drevni Repozitorij Znanja, njihov popis valjanih adresa povećao je Jack O'Neill dok je imao Drevno znanje ( veza).

Simbol točke ishodišta bio je veliki kamen spoticanja (haha!) u originalnom filmu jer je pokrivaču koji je spriječio Zemaljska vrata da rade prije nego što su pokopana nedostajao simbol izvorne točke. U emisiji SG-1 objašnjeno je da je to dodatno zakomplicirano nedostatkom Dial Home Device (DHD). Bez DHD-a, način upravljanja biranjem morao je biti dizajniran i konstruiran. Uz to, trebala im je i puna 7-znamenkasti adresa prije nego što su uspješno mogli nazvati.

Način na koji ishodište funkcionira je da svaka Zvjezdana vrata imaju 38 simbola koji su identični na svim vratima (zanemarujući vrata Abydos u filmu koji je imao simbole koji odgovaraju sazviježđima na Abidosu). 39. simbol jedinstven je za sva vrata i predstavlja ishodište. Ako imate DHD za biranje, na DHD unesite 6 znamenki, a zatim pritisnite veliki crveni gumb. To upućuje vrata da se zatim zaključaju u izvornom mjestu i uspostave crvotočinu. Bez DHD-a, SGC je morao pronaći simbol izvorne točke, što je Daniel Jackson i učinio u filmu. To im je omogućilo da svoj računalni sustav koji sučelje sa Zvjezdanim vratima biraju točku ishodišta.

Kao što su drugi spomenuli, zvijezde se pomiču jedna u odnosu na drugu, pa Zvjezdana vrata trebaju neki način prilagodbe za to. Za bilo koja Zvjezdana vrata koja imaju DHD, oni su dio podsprostorne mreže koja komunicira informacije o zvjezdanom zanosu i izvršava manja podešavanja potrebna za nesmetano putovanje ( veza). Kako Zemaljskim vratima nedostaje DHD, prva putovanja kroz Zvjezdana vrata imala su nuspojave. Ljudi su naime izlazili s vrata hladni i zaprašeni mrazom. Na kraju je Samantha Carter uspjela to prilagoditi na računalima za biranje Zemlje, a buduća putovanja kroz vrata bila su normalna.

Televizijskim je gledateljima izuzetno prikladno da je emisija bila tjedna, ali kao i u slučaju Zvjezdane staze (i Ubojstvo koje je napisala (je li Jessica stvarno poznavala sve u SAD-u? :)) itd., U svemiru emisije priče o svakoj epizodi ne događaju se nužno tjedno.
Vjerujem da sam prilično citirao redak u jednoj od ranih epizoda. Nakon što je dobio adrese vrata s kartuše na Abydosu, Carter kaže nešto poput: "Morat ćemo provjeriti svaku adresu MALP-om i ukloniti više nevažeće adrese. Pretpostavljam da ćemo tjedno pronaći jednu valjanu adresu."
Dobro zapamćeno :) iako pretpostavljam da bi se godina u svemiru emisije trebala približiti sezonskim vrijednostima epizoda, tako da su izračuni koji su trajali tjedan bili dobar način za pisce da opravdaju stvari i, naravno, naglašavaju da su radili ozbiljne proračune .
IMO čitav glif "točke podrijetla" još je veći problem za film. Već su znali da treba ući 7 glifa ("Jackson je pronašao posljednji glif"), pa bih očekivao da će vojska "za svaki slučaj, hajde da ih raznesemo" jednostavno prvo pokušati grubom silom. Napokon, preostalo je samo 39 mogućih kombinacija, još manje pod pretpostavkom da određene glife ne možete nazvati dva puta.
#4
+16
Samuel Herzog
2011-01-18 06:58:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Točka ishodišta ne nalikuje koordinati u prostoru, to je više identifikacijski znak za sama Zvjezdana Vrata.
To je ujedno i jedini simbol koji se razlikuje na svakoj Zvjezdanim Vratima, Zvijezda Vrata Mliječne Staze obično imaju 39 različitih karaktera, 38 oni su uobičajeni duž svih Zvjezdanih vrata, 39. je ishodište.

To dodatno dokazuje wikia na Beta Gateu:

Tijekom epizoda u kojima su Beta Gate instalirani u SGC Gate Room (od "Male pobjede" do "Otkupljenje, 2. dio"), simbol ishodišta je isti kao i za Alpha Gate. Pretpostavlja se da ovo nije kanon, već je proizvodni problem uzrokovan ponovnom upotrebom istog rekvizita za obje Zvjezdane kapije. Kao što je prikazano u "Solitudes", ishodište Beta Gatea je .

Dakle, ovo je nedosljedno - beta vrata AFAIR u nekom su trenutku zamijenila originalna, no konačni simbol ostao je isti do kraja serije.
kao što je rečeno u citatu, to nije kanon verzija, već ograničenje zbog samo jednog modela zvjezdastih vrata za SGC.
#5
+8
Stewbob
2011-01-19 01:02:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kad je originalni film napisan, 'Mreža zvjezdanih vrata' zamišljena je kao vrlo mala mreža vrata. Ako film uzmete samo kao nominalnu vrijednost, to je samo veza između Zemlje i Abydosa. U skladu s tom premisom, jedinstveni simbol za ishodište imao je smisla i nije tražio da pisci naprežu mozak kako bi smislili nešto što bi bilo točno za različite skupove uvjeta.

Nije bilo t dok nisu napravili seriju u koju je trebalo dodati još Zvjezdanih vrata kako bi se emisiji dalo dovoljno materijala za više od 2 epizode. Tada su zapeli s koordinatnim sustavom ograničene upotrebe.

#6
+6
scope_creep
2011-01-18 05:58:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To biste pomislili, barem zbog dosljednosti. To je učinjeno znanstveno, to bi bila originalna točka i vektor, što mislim da bi bile 2 točke, u euklidskoj geometriji. Možda razlog što mu treba 6 bodova za odredište, crvotočine ne prolaze kroz euklidski prostor.

#7
+3
Jonathan.
2011-04-26 06:11:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I prije sam se to pitao, posebno zašto je za krajnja vrata potrebno 6 simbola, kada se točka u prostoru može definirati sa samo 3.

Međutim, nakon što malo bolje razmislim, šest simbola objasniti kako se vrata mogu kretati u njihovom području, npr. oko njihove zvijezde. Kako simboli ne definiraju točku u prostoru, već okvir, koji treba 6 simbola da definira svoje rubove / lica. To također objašnjava kako vrata nadjačaju susjedna vrata, te da vrata trebaju biti na minimalnoj udaljenosti.

Što se tiče 7. simbola, on se može smatrati tipkom za unos. Možda mislite zašto? Pa zato što adrese mogu biti duže, PoO uvijek dolazi zadnji, i jer prilikom ručnog biranja vrata na mliječnom putu (vjerojatno se vrata u SGU-u mogu birati i ručno, ali vrata na pegazu ne mogu), nema velikog crvenog gumba na DHD (vrata su dnevna svakodnevno kada nema DHD-a ili ne rade / oštećena) za pokretanje veze, tako da je 7. simbol tu kao sigurnosna mjera.

Ili se može vidjeti kao prečac za biranje još 6 simbola za pronalaženje trenutnih vrata (vrsta makronaredbe). Ovo ipak nije tako robustan odgovor jer zašto jednostavno ne upotrijebiti 2 adrese simbola za vrata za koja vrata imaju simbol. (nemaju sva vrata jednake simbole) i moraju birati 7 simbola samo ako vaša vrata nemaju ishodište za udaljena vrata.

Za definiranje volumena prostora ne treba vam šest koordinata. Kugla je definirana središnjom točkom i polumjerom, četiri koordinate. Štoviše, upotreba kugle ima puno više smisla nego što bi to imala kutija.
Kutija (pod pretpostavkom da je kocka) također se može napraviti s 4
#8
+2
Nick Bedford
2011-04-15 04:32:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uz ostale odgovore, ima jedna stvar koja za mene nema smisla, s obzirom na prilagodbu SG-1 da vrata nisu izgradili Goa'uldi već Drevni (siguran sam da ih nisu se tako zvali ...).

Ako su Drevni izgradili mrežu Zvjezdanih vrata, zašto se simbol ishodišta temelji na Goa'uldu piramidalni brod ???

Goa'uldi su prihvatili postojeće simbole Zvjezdanih vrata, baš kao što su oduzeli tehnologiju vrstama koje su osvojili. Možda ćete ovo htjeti objaviti kao novo pitanje umjesto odgovora.
Znači, kažete da Goa'uld nije samo koristio / pomicao vrata, nego je i modificirao simbole?
Kažem da su Goa'uld koristili simbole Zvjezdanih vrata na svom jeziku kako bi sakrili da izvorno nisu bili njihovi.
Nisu ga mogli izmijeniti, sg timovi su bili tamo gdje gaovd nije, a simboli su različiti. Veće je pitanje ako se simboli temelje na zviježđima, kako to može biti dok se zviježđa mijenjaju tijekom vremena i razlikuju se na različitim planetima. Blizu piramida, mjesta su bila slijetanja, a ne brodovi. Mislim da je to samo problem s gooldom koji je izgradio dvije zvjezdice u filmu, ali drevni ljudi grade mnoga vrata u seriji.
#9
+1
Stanislav Brandejs
2014-09-16 08:52:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zapravo, kada birate, imate izbor između 38 konstalacijskih dijelova i 1 za lokalnu adresu uređaja. Mislim da, kada dodate trenutni simbol planeta, vi samo dodate (kao što je spomenuto: terminator) vašu trenutnu "mac" adresu vrata, koja automatski izračunava položaj.

Kada nakon 6 simbola dodate još jedan iz 38 konstelacija, možete odabrati određeno područje (galaksija) i kad dodate između 38 nakon toga, možete ući u tajnu particiju (poput tajnih dijelova u istinskoj kripti: ako znate da je tamo, možete joj pristupiti, ali ako ne, postoji samo nekoliko mogućih kombinacija kada birate, u drugom: udarite u čučanj).

problematičnija je ideja o ponovnom izračunavanju položaja adrese (oni mogu birati samo abbydos zbog širenja prostora): ako imate ograničenje od 38 simbola, ne možete jednostavno kompenzirati kretanje stelar-planetar s drugim simbolom: upravo nisi napravio liniju između dvije točke. imate 3 010 936 384 moguće kombinacije, ali mjerenja prostora trebaju prostrano veću preciznost od te, jer za jednu dimenziju imate samo 1369 kombinacija. i ako zamislite mrežu 1369 * 1369 * 1369 koja bi trebala obuhvaćati cijeli međuzvjezdani prostor, na kraju ćete dobiti prilično veliku mrežu i odabrali ste samo jedan od sekvenci. to je pravi problem s usmjeravanjem zvjezdanih vrata. moglo bi biti preciznije koristiti najbliža druga vrata, upotrijebiti lokalnu adresu i zatim triangulirati s dviju točaka ishodišta, ali ipak, tom sustavu trebaju neka ažuriranja standardnih mjerača kako bi bili precizni koliko je potrebno.

#10
  0
Anon
2016-09-01 11:37:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kada upotrebljavate 6 simbola, triangulirate položaj odredišnih vrata, potreban vam je samo taj jedinstveni simbol planeta kao ishodišna točka, budući da ste već na njemu, ne morate ga locirati. Dakle, nakon pronalaska odredišnih vrata u osnovi vam povlači liniju i povezuje vrata.

#11
  0
Miles12
2018-07-25 16:27:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pomislio sam da je to možda zato što svaki planet može imati više od 1 vrata, tako da ishodišna točka odlaznim vratima govori adresu dolaznih vrata kako bi se mogli vratiti natrag, ako planet ima dva vrata i ako ste putovali izvan nje, ne biste biti u mogućnosti vratiti se na ista vrata na koja ne bi znao na koja se vrata spojiti.

Međutim, ideja da se polazište uključi po potrebi za biranje i dalje je manjkava jer ima više planeta u zvjezdanim vratima nego što su vrata mogla držati na licu svog prstena za biranje kako je prikazano.

Iako je zanimljivo, čini se da niste odgovorili na pitanje zašto ishodišna točka ima samo jednu koordinatu, a ne više.Zašto mu nije potrebno i 6 simbola.
#12
  0
user79544
2017-03-10 10:32:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moglo bi imati smisla kad bi tvorci zvjezdanih vrata (bez spojlera) koristili Zemlju kao ishodišnu točku pa bi simbol Zemlje zapravo mogao predstavljati (0,0,0).

#13
  0
Aaron
2012-12-21 07:42:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Što se tiče sedmog simbola, smatrao sam da je utvrđeno da je to trebalo identificirati do odredišnih vrata s kojih pozivate jer je računalo za biranje Atlantis bilo programirano samo za prihvaćanje veza sa Zemlje. To ne bi mogao učiniti da se vrata za biranje ne prepoznaju, s obzirom na to da bi se Zemljin galaktički položaj promijenio u deset tisuća godina otkako su ga napustili.

Moj najveći problem s vratima je, ako postoji trideset osam identičnih simbola i trideset i deveti jedinstveni za sva vrata, kako da nazovem odredišni simbol, ako nije prisutan na DHD-u na Zemlji . Na primjer, ako postoji tisuću zvjezdanih vrata, ne bih li imao 999 drugih simbola koje trebam odabrati, svaki jedinstven za ta vrata, uz tisućiti simbol koji bi bio Zemlja i trideset osam koordinatnih simbola?

Logičnije bi bilo pretpostaviti da će na vratima biti dva identična simbola koji označavaju da je označeni planet (točka ishodišta) kako bi se omogućilo njegovo biranje s drugog mjesta izvan okvira vrata. sektor.

Imam li ovdje smisla?

Ne postoji simbol odredišta. Postoji jedinstveni simbol za izvorna vrata, ona s kojih birate ..
#14
  0
RebelDroideka
2015-10-14 07:35:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uvijek sam o tome razmišljao kao o izvornoj točki koja je tipka 'enter', dok je stvarnim biranjem upravljalo trideset i osam (u slučaju vrata Mliječne staze) i trideset i pet (za vrata Pegaza i Sudbine ' ) glifi koji predstavljaju presjeke kugle u danom radijusu oko središnje točke. Prvi bi simbol bio uparen sa drugim da bi se stvorio segment crte itd., A zatim, kada se uspostave tri segmenta crte, zvjezdana vrata traže vrata odredišta u radijusu od točke u kojoj se svi sijeku.

Osam ševronskih adresa moglo bi koristiti glif koji predstavlja drugu galaksiju ili, što je vjerojatnije zbog povećane raznolikosti otvorenih galaksija, svaki glif predstavlja, uz točku na rubu biranja Mliječnog puta / Pegaza / Sudbine sfera, zadata vrijednost udaljenosti, koja govori zvjezdanim vratima da gledaju zadanu udaljenost iza te točke za vrata odredišta, proširujući segment crte.

#15
  0
Justin Trefney
2014-09-22 11:00:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mogu vam ponuditi primjer gdje vam je potrebno 6 bodova da biste nešto pronašli. Kao cnc programer kada stavite komad metala u stroj, trebaju vam 3 x mjesta na kojima ćete sjediti (mislite da se stolica s tri noge nikad neće klimati), 2 godine, tako da se ne može pomicati bočno u stranu i az, tako da može vrti se. Svaki odljevak i sirovi komad metala nalazi se na 6 točaka. Zatim za programiranje stroja za pomicanje čeone freze za rezanje dijela potrebna vam je početna točka koja postoji kao x0y0z0, ali to je uvijek isto mjesto pa se smatra jednom koordinatom umjesto 3. Samo misao.

Stolica s tri noge nije 3 boda samo u X dimenziji; barem 1 od te 3 točke mora biti u drugoj Z dimenziji kako bi se spriječilo klimavanje. To bi istodobno bilo ono koje sprečava okretanje. Sva tri bi također djelovala kao sidro kao jedno od mjesta Y dimenzija 2. U osnovi ste opisali samo 4 stvarne točke koje su potrebne.
#16
  0
Todd Le Wraith
2013-10-18 00:02:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za one koji citiraju film, imajte na umu da se obrazloženje koordinatnog sustava u potpunosti raspada u filmu, s obzirom da je odredište (Abydos) opisano kao da je u "galaksiji Kaliam, s druge strane poznatog svemir ", ali koordinate su lokalna sazviježđa. Srećom, serija je pretvorila Abydosa da se nalazi na Mliječnom putu, prilično blizu Zemlji. Vjerojatno bi mogli stvoriti znanstveno utemeljeniju osnovu za emisiju da su se promijenili i više od toga, ali koji vrag, smiješnost svega (i njihovo često samoizrugivanje kasnije) dio su zabave.

#17
  0
EgyptianG0d
2012-08-08 13:23:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Želio bih pomutiti vaš problem dodatnim činjenicama. Ako nazovete Abydos dok Abydos vrata rade, dobit ćete sekundarnu adresu: planet na kojem je izgubljen stariji član tima. Slično tome, kada su se koristila vrata planine Cheyenne, zbog pokušaja 'Boga' da ih uništi, aktivirala su se antarktička vrata. Bilo bi zanimljivo pronaći sekundarnu adresu Atlantide, budući da je došla na Zemlju, odnosno sekundarnu adresu Destiny, ako bi netko slijedio ovu logiku do svog zaključka. Mogu li postojati druga vrata na Sudbini? Postoje li tercijarne i dodatne rezervne adrese za Zemlju? Ili blizu mjesta gdje je nekada bila Atlantida? Može li se posjetom Sudbini saznati kako napraviti daljinski upravljač na Zemlji kako bi mogli progresivno pronaći put do Sudbine, baš kao što je Eli to učinio da se vrati na Sudbinu.

Uz to, ako KINO stavite na štap, možete li ga povući natrag? Zanimljivo je koliko pitanja stvara ta spekulacija, zar ne? Druga je pretpostavka da ako se mogu napraviti vrata u Carterovom podrumu ... oh, da; postaje vrlo komplicirano, zar ne?

Iako zanimljive činjenice, zapravo niste odgovorili na pitanje. Dodatne odgovore treba dodati samo kad dodaju nove podatke.
#18
  0
Dra'aknor
2018-11-28 23:01:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prostor 1: Simboli su samo prikazi planeta ili sustava, a ne referenca na temelju njihovog položaja.

Prostor 2: Ocijenjeno mjesto je stvarno odredište temeljeno na referentnim glifima - koji nemaju nikakve veze s orijentacijom cilja u prostornoj orijentaciji sa sustavima ili planetima predstavljenim glifima.

3. prostor: Točan položaj Zvjezdanih vrata praktički ne može biti sastavni dio "adrese" - zbog različitih čimbenici kao što su orbitalno i planetarno rotacijsko pozicioniranje izvornih i odredišnih Vrata u stvarnom vremenu. Reference su upućene samo na računovodstvo za "Zvjezdani zanos" - položaj položaja Sunčevog sustava u galaksiji domaćina.

Premisa 4: Iako postoji dokazani dizajn svemira u cjelini, postoje slučajni elementi. Takav je primjer da točno pozicioniranje odredišta ne može ovisiti o centriranom položaju između točaka u prostoru predstavljenog položajem drugih Zvjezdanih vrata. (Nemoguće šanse ni za nekolicinu Zvjezdanih vrata - a kamoli za stotine - ili tisuće ...)

(Aksiom: Po završetku niza biranja, "mreža" Zvjezdanih vrata usmjerava vezu usredotočenim signalom do opću blizinu registriranih odredišta Zvjezdana vrata i čeka odgovor odredišta Zvjezdana vrata prije zaključavanja signala i otvaranja crvotočine (slično Hewlett-Packard-ovoj "ENQ / ACK" signalizaciji prijenosa podataka.)

Izjave :

  1. Točka ishodišta (bez obzira na položaj mora postojati)
  2. Udaljenost od ishodišta do odredišta
  3. Horizontalni položaj nagiba odredište u odnosu na ishodište
  4. Položaj okomitog nagiba odredišta u odnosu na ishodište

Zaključak: Potrebne su samo 4 stvarne komponente.

Prije popisa potreban vam je prazan novi redak.Ovo sam [uredio] za vas tako da se ispravno prikazuje.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...